2012. október 28., vasárnap

Michael Schumacher hírek

 Miután elolvastam, borzasztóan szomorú lettem! Nagyon hiányozni fog! :( (Bár Vettel egy kicsit majd pótolja a hiányt, de akkor is x)

Michael Schumacher a hétvégi Japán Nagydíjat megelőzően csütörtökön Szuzukában bejelentette, hogy a 2012-es idény végén befejezi Formula-1-es pályafutását.

Schumacher jelenlegi csapata, a Mercedes AMG Petronas múl pénteken tudatta, 2013-ban már a Nico Rosberg – Lewis Hamilton párossal vág neki a bajnoki küzdelmeknek.

Ugyan szó volt arról, hogy Schumacher egy másik csapatnál – jelesül a Saubernél – keres menedéket magának, a német versenyző csütörtökön bejelentette, távozik a Formula-1-ből.

„Nem sikerült elérnünk a kitűzött célokat, de azt gondolom, összességében elégedett lehetek azzal, amit elértem karrierem során” – mondta a hétszeres világbajnok a szuzukai sajtótájékoztatón. „Szeretném kifejezni hálámat a Daimler, a Mercedes-Benz, a csapat, valamint mérnökeim és szerelőim felé a belém fektetett bizalomért.”

„Szeretnék a bajnokság végére összpontosítani, és kiélvezni veletek a hátralévő versenyeket.”

A Mercedes versenyzője bevallotta, úgy érzi, belefáradt a küzdelmekbe, így eljött az ideje annak, hogy végleg szögre akassza sisakját.

„Egy ideje már gondolkodom a dolgon. Három esztendőre szólt a megállapodásunk, és nem könnyű fenntartani a motivációt, nem könnyű energikusnak maradni. Természetes, hogy ez gyakrabban megfordul az ember fejében ennyi idősen, mint fiatalabb korában.”

„Voltak kétségeim afelől, hogy megvan-e az energiám ahhoz, hogy folytassam. 2006-ban azt mondtam, teljesen lemerültek az akkumulátoraim, és most is úgy érzem, a vörös zónába kerültem. Nem tudom, hogy van-e időm arra, hogy feltöltsem őket – nagyon várom már a szabadságot.”

„Haragot egyáltalán nem érzek. Hiszen ha más szemszögből vizsgáljuk a dolgokat, akkor sok mindent elértünk… Most ugyanúgy teszek, mint az első alkalommal: befejezem, amit elkezdtem, és 100 százalékig a feladatomra koncentrálok.”

Schumacher 1991-ben, a Jordan színeiben mutatkozott be a Formula-1-ben: 1994-ben és 1995-ben a Benettonnal, 2000-ben, 2001-ben, 2002-ben, 2003-ban és 2004-ben pedig a Ferrarival nyert világbajnoki címet.

Pályafutása során mindezidáig 68-szor indulhatott az első rajtkockából, és összesen 91-szer állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

 Schumi di GP Kanada 2011 cropped.jpg

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése