2012. október 12., péntek

Rammstein "elemzés"

 

Rammstein. Csak pár hónapja hallgatom őket, de meg kell mondanom szerintem nagyon jó együttes! Természetesen az emberek 98%a előítélettel hallgatja meg őket, és azt hiszi hogy ez egy 50 év körüli faszikból áló banda akiknek elgurult a gyógyszerük. Meg kell mondanom, van benne igazság. Egy kicsit utánajártam a dolgoknak (wikipédia, google, interjúk) és eléggé úgy tünt, hogy "féreismertem" őket. Csak hogy te is megtudj pár fontos dolgot róluk:

Minden tag Németországból származik. Megalakulásuktól kezdve ugyanazok a tagjaik. A legtöbb dalszöveg németül van, de vannak kivételek. A szójáték alapvető alkotóeleme a Rammstein dalszövegeinek. A Reise, Reise albummal ők lettek a nemzetközileg legsikeresebb német együttes, akik anyanyelvükön játszanak. Számos kislemezük volt helyezett top10-ben Európában. Az együttes Magyarországon összesen négyszer lépett fel. És végül a tagok:
  • Richard Zwen Kruspe Bernstein – szólógitár
  • Paul Heiko Landers – ritmus-gitár
  • Till Lindemann – ének
  • Oliver „Ollie” Riedel – basszusgitár
  • Christoph „Doom” Schneider – dob
  • Christian „Flake” Lorenz – billentyűs hangszerek
Egyik leghíresebb daluk az "Ich Will" aminek a szövegét magyarul megtaláljátok itt: http://rockerek.hu/lyrics/Rammstein/04%20Ich%20will.html Magát a dalt pedig itt: http://www.youtube.com/watch?v=f4K6ZxDwi34 Az én személyes kedvencem tőlük a "Klavier" számuk, amit pedig erre a linkre kattintva nézhettek meg: http://www.youtube.com/watch?v=-xJsTN-Qh-4 Itt pedig a dalszöveg magyar változatát találod: http://rockerek.hu/lyrics/Rammstein/08%20Klavier.html

Ha meghalgattok pár számot tőlük és figyeltek majd a szövegre is, rájöttök hogy nem kéne előítéleteket alkotni. Tény, hogy nem altatónak való számok, de a maga szépségében és formájában nagyon jók, egyediek. Tegyétek fére az előítéletet és halgassátok őket csodálattal! Megérdemlik!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése